Ens llevem que la Gina ja ens té l’esmorzar preparat; un típic esmorzar mexicà amb productes xinesos.
Avui ens tenen preparades tres visites: El Temple del Buda de Jade, els Jardins de YuYuan i el Fake Market (El nou mercat de falsificacions)
Ens enfilem en un taxi i ràpidament ens plantem al temple on ens espera aquesta increïble xafogor que regna a Shanghai, creant una boirina baixa i fent-nos transpirar en tot moment.
L’olor d’encens ens envolta. Són ofrenes fetes pels xinesos, entre pregària i pregària, a les estàtues dels Budes i dels seus guardians que omplen els tres temples del pati central.
En Pau i la Gina es retiren a un indret més fresc per tenir cura d’en Charlie, un nadó xinès, orfe, que cuiden mentre es recupera d’una operació.
Nosaltres entrem a veure el Buda de Jade que es troba en un temple a part, en una sala especialment decorada i climatitzada. L’estàtua és situada dins d’una vitrina, a la distància però, amb tot, es pot apreciar la magnificència de la figura i la vivacitat i serenor que transmet.
Després encara ens queda veure el Buda ajagut, que sembla situat dins la tenda del temple, doncs també hi ha qui ven ventalls, figures i un monjo que escriu poemes i noms en cal.ligrafia xinesa. En Dani en compraria quinze d’aquests papirs, però el viatge tot just comença i és massa embalum per passejar-lo per mitja Xina.
En la sala següent ens espera la cerimònia del te. Una noia ens mostra el ritual minuciós i ens parla de les propietats de certs tipus de te.
Primera visita enllestida, contents i acalorats de nou, entrem en el taxi, camí de YuYuan. El dia tot just acaba de començar!
Els jardins ens sorprenen. Un enorme recinte on es respira tranquil- litat a moments (els grups de turistes xinesos fan molt soroll i es mouen com un sol i a batzegades). Com pot una ciutat tan urbanita com Shanghai albergar un indret tan verd i tranquil? No sembla que siguis dins de la mateixa ciutat.
El passeig és llarg. Volem veure-ho tot, fotografiar cada racó dels jardins, palauets i ponts. Cada racó et pot portar cap a un altre més maco, més calm, més sorprenent.
En Pau, es cansa d’esperar- nos, i amb raó; una trucada ens diu que hem d’anar sortint, que és tard i hora de dinar alguna cosa. Però trobar la sortida no és tan fàcil. Sembla que els millors indrets estan a prop de la sortida i ens distraiem, ens emboliquem. I un cop fora, encara ens en entretenen un grup de tres xinesos amb ganes de parlar anglès i ensenyar-nos una galeria d’art... És temptador, però tenim gana i ens esperen, així que marxem a dinar, aquest cop toca Dim sum i està boníssim també.
Ben tips i fresquets ens en tornem cap a casa a reposar, que el dia ha estat dur, però encara no ha acabat. El Fake market, uns grans magatzems de 4 plantes, plens de tendes dedicades a... els productes falsificats. Petites tendes, plenes de bosses de mà, motxilles, samarretes, sabates,... i tot i més. Els venedors se’t llencen a sobre. “Bons preus per a tu”, “Barat, barat (o xipa-xipa en la seva versió anglesa)”. Al primer preu li has d’aplicar una reducció del 75% i el producte és teu.
Ens comenta en Pau que abans era més espectacular, doncs tot estava més desorganitzat, l’emplaçament era més cèntric i ocupava una gran superfície, els passatges eren més estrets i el mercat se’t llançava a sobre. Ara ho han “regularitzat” i tot es concentra en un edifici de varies plantes, que encara es van omplint. Un cop més, considerem que és l’inici del viatge i no ens volem carregar. En sortim amb dues bosses i tres samarretes.
Ara si que s’acaba el dia, ja sense forces per més ens deixem portar pel fresquet de casa en Pau, ens demanem unes pizzes per no haver de voltar més i ens dediquem al Mahjong, un joc xinès de fitxes en el que s’han de formar escales i trios, i que trobem molt interessant.
Primer dia a Xina, complet i esgotador. I demà molt més!
-----
Nos levantamos que Gina ya nos tiene el desayuno preparado; un típico desayuno mexicano con productos chinos.
Hoy nos tienen preparadas tres visitas: El Templo del Buda de Jade, los Jardines de YuYuan y el Fake Market (El nuevo mercado de falsificaciones)
Nos subimos en un taxi y rápidamente nos acercamos al templo donde nos espera este increíble bochorno que reina en Shanghai, creando una neblina baja y haciéndonos transpirar en todo momento.
El olor de incienso nos rodea. Son ofrendas hechas por los chinos, entre plegaria y plegaria, a las estatuas de los Budas y de sus guardianes que llenan los tres templos del patio central.
Pau y Gina se retiran a un lugar más fresco para cuidar de Charlie, un bebé chino, huérfano, que cuidan mientras se recupera de una operación.
Nosotros entramos a ver el Buda de Jade que se encuentra en un templo aparte, en una sala especialmente decorada y climatizada. La estatua es situada dentro de una vitrina, en la distancia, sin embargo, se puede apreciar la magnificen- cia de la figura y la vivacidad y serenidad que transmite.
Después todavía nos queda ver al Buda recostado, que parece situado dentro de la tienda del templo, pues también hay quien vende abanicos, figuras y un monje que escribe poemas y nombres en caligrafía china. Dani compraría quince de estos papiros, pero el viaje justo empieza y es demasiado bulto para pasearlo por media China.
En la sala siguiente nos espera la ceremonia del té. Una chica nos muestra el minucioso ritual y nos habla de las propiedades de ciertos tipos de té.
Primera visita terminada, contentos y acalorados de nuevo, entramos en el taxi, camino de YuYuan. El día no hace más que empezar!
Los jardines nos sorprenden. Un enorme recinto donde se respira tranquilidad, a momentos (los grupos de turistas chinos hacen mucho ruido y se mueven como uno solo y a trompicones). Cómo puede una ciudad tan urbanita como Shanghai albergar un lugar tan verde y tranquilo? No parece que estés dentro de la misma ciudad.
El paseo es largo. Queremos verlo todo, fotografiar cada rincón de los jardines, palacetes y puentes. Cada rincón te puede llevar hacia otro más lindo, más calmado, más sorprendente.
Pau se cansa de esperarnos, y con razón; una llamada nos dice que tenemos que ir saliendo, que es tarde y hora de comer alguna cosa. Pero encontrar la salida no es tan fácil. Parece que los mejores lugares están cerca de la salida y nos distraemos, nos liamos. Y una vez fuera, todavía nos entretiene un grupo de tres chinos con ganas de hablar inglés y enseñarnos una galería de arte... Es tentador, pero tenemos hambre y nos esperan, así que nos marchamos a comer, esta vez toca Dim sum y está buenísimo también.
Bien saciados y fresquitos volvemos para casa a reposar, que el día ha sido duro, pero todavía no ha terminado. El Fake market, unos grandes almacenes de 4 plantas, llenos de tiendas dedicadas a... los productos falsificados. Pequeñas tiendas, llenas de bolsos, mochilas, camisetas, zapatos... y más y más. Los vendedores se te tiran encima. "Buenos precios para ti", "Barato, barato (o chipa-chipa en su versión inglesa)". Al primer precio le tienes que aplicar una reducción del 75% y el producto es tuyo.
Nos comenta Pau que antes era más espectacular, pues todo estaba más desorganizado, el emplazamiento era más céntrico y ocupaba una gran área, los pasajes eran más estrechos y el mercado se te venia encima. Ahora lo han "regulariza- do" y todo se concentra en un edificio de varias plantas, que aun se van llenando. Una vez más, consideramos que es el inicio del viaje y no nos queremos cargar. Salimos con dos bolsas y tres camisetas.
Ahora si que se acaba el día, ya sin fuerzas para más nos dejamos llevar por el fresco de casa, nos pedimos unas pizzas para no tener que pasear más y nos dedicamos al Mahjong, un juego chino de fichas en el que se tienen que formar escalas y tríos, y que encontramos muy interesante.
Primer día en China, completo y agotador. Y mañana mucho más!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada